2012

IABC Slovenija vas vabi na pogovor na temo vladnih odnosov z javnostmi

Vsaka vlada s seboj prinese nov pristop v komuniciranju z mediji in državljani. Kakšna naj bo vloga vladnih predstavnikov za odnose z javnostmi, kakšna je pri nas in kakšna v tujini?

Kako so organizirane službe za odnose z javnostmi? S katerimi težavami se srečujejo vladni predstavniki za odnose z javnostmi? Kateri so največji komunikacijski izzivi vlade z novim mandatom in kako se jih bo vlada lotila?

O teh in ostalih temah bomo skupaj z vami razmislili na dogodku, ki bo v torek, 3. aprila 2012, ob 14.30, v prostorih Gospodarske zbornice Slovenije (dvorana C, prvo nadstropje), Dimičeva ulica 13, Ljubljana.

Marta Kos Marko, poslovna trenerka pri Gustav Käser Training International Slovenija, nekdanja direktorica  Urada Vlade RS za informiranje in tiskovna predstavnica Vlade Republike Slovenije v letih 1997- 1999, bo predstavila ureditev vladnih odnosov z javnostmi po svetu ter postavila izhodišča za okroglo mizo, na kateri bodo poleg nje sodelovali še:

 • Lejla Kogej, svetovalka za odnose z javnostmi ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo;
 • Petra Sovdat, novinarka časnika Finance;
 • mag. Anže Logar, direktor Urada Vlade RS za komuniciranje.  

Več informacij najdete v vabilu (pdf).

Vljudno vabljeni!

Svoj prihod prosim potrdite na naslov: uprava@iabc.si, najkasneje do torka, 27. marca 2012. Udeležba je brezplačna.

Uprava IABC Slovenija
Andrej Krajner
Tamara Valenčič
Jasna Suhadolc
Barbka Pečar

2011

Brezplačna izobraževalna delavnica o prijavi komunikacijskih primerov Gold Quill

Da bi lažje napisali zmagovito prijavo za Gold Quill Award, vas IABC Slovenija 7. decembra vabi na brezplačno izobraževalno delavnico o prijavi komunikacijskih primerov za omenjene nagrade.

Vabimo vas, da se nam pridružite v sredo, 7. decembra 2011 ob 14. uri v prostorih podjetja Si.mobil na Šmartinski 134b v Ljubljani.

Delavnico bodo vodile štiri pretekle dobitnice nagrad Zlato pero, ki bodo predstavile nagrajene komunikacijske primere ter svoje izkušnje ob uspešnih prijavah:

 • Nada Serajnik Sraka, ABC
 • Vita Kernel, ABC, Studio Kernel
 • Majdi Kosi, Fit Media
 • Ula Spindler, Pristop

Letna mednarodna nagrada Gold Quill je najvišje strokovno mednarodno priznanje znotraj poslovnega in organizacijskega komuniciranja. Namenjena ni le prepoznavanju odličnosti na področju odnosov z javnostmi, temveč zajema celovito polje v komunikacijah organizacijskega sveta.

Prijave na brezplačno delavnico posredujte na elektronski naslov uprava@iabc.si najkasneje do torka, 6. decembra 2011.

Veselimo se vaše udeležbe in vas lepo pozdravljamo,

Uprava IABC Slovenija

 

Brezplačni webinarji

Brezplačni webinar za člane IABC, samo v angleškem jeziku: Creating a job search strategy for communicators,  (Angee Linsey, Linsey Careers), posnetek seminarja, 8. september 2011
Več informacij (dostop samo za člane).

 

Brezplačni webinar za člane IABC, samo v angleškem jeziku: Calibrating your role as a Communicator: Industry-agnostic perspective on how to guide your career (Susan San Martin, Plan B Communications, LLC), posnetek seminarja, 9. november 2011
Več informacij (dostop samo za člane).

 

Serija brezplačnih webinarjev za člane IABC, samo v angleškem jeziku: Complimentary six-part webinar series: How to Supercharge Your PR Program with Social Media:

 • Working Your Plan: Going Beyond the Masses  (David Bradfield, Director, Marketing Strategy and Analysis, SapientNitro), posnetek seminarja, 30.september 2011
 • Assigning Value to Your PR Program (Angela Sinickas, President, Sinickas Communications, Inc.), posnetek seminarja, 27.oktober 2011
 • Building a Business Case for PR to Take Back Social Media (Paolina Milana, EVP, Global Marketing, Marketwire & guest contributors), 1. december 2011

Več informacij o brezplačni prijavi (dostop samo za člane).

 

Vsa vprašanja nam posredujte na uprava@iabc.si.

2010

 • IABC dogodki, ugodnejša prijava za IABC člane: 9. september 2011, Atlanta, ZDA: IABC Strategic Communication Seminar (Steve in Cindy Crescenzo). Več informacij
  Vsa vprašanja nam posredujte na uprava@iabc.si.

 • IABC dogodki, ugodnejša prijava za IABC člane: 15. in 16. september 2011, Alexandria, Virginia, ZDA: IABC 2011 Employee Communication Conference: Creating and sustaining an engaged workforce. Več informacij
  Vsa vprašanja nam posredujte na uprava@iabc.si.

 • IABC dogodki, ugodnejša prijava za IABC člane: 2, 3. In 4. november 2011, New York, ZDA: 2011 PRIME Research and IABC Global Strategic Communication and Measurement Conference. Več informacij
  Vsa vprašanja nam posredujte na uprava@iabc.si.

 • Srečanje IABC Slovenia: Umetnosti in skrivnosti upravljanja internega komuniciranja v mednarodnem poslovnem okolju
  Zaostreno gospodarsko okolje je v zadnjem času še okrepilo pozive k internacionalizaciji slovenskega gospodarstva ter širjenju slovenskih podjetij preko domačih meja. Vendar pa, kaj pohod domačega podjetja na tuje trge in posledično multikulturnost znotraj organizacije pomenita za interno komuniciranje?
  Več informacij

 • Srečanje IABC Slovenia: O piratih, ki lahko potopijo vaše napore internega komuniciranja
  Na pohodu so pirati intraneta, kot Marc Wright poimenuje neformalna združenja, ki jih zaposleni vzpostavijo znotraj obstoječih, formalnih on-line orodij internega komuniciranja.
  več informacij

 • IABC. V SREDINO. Toronto po Torontu
  Letošnje IABC World Conference, ki je potekala v začetku junija v Torontu, se je udeležilo kar 8 slovenskih komunikatorjev. Za vse, ki niste bili z nami, pripravljamo srečanje Toronto po Torontu, kjer bomo predstavili nekaj najbolj zanimivih tem iz vsebinskega dela - od družbene odgovornosti do družabnih medijev.
  več informacij

  Gradiva srečanja

 • IABC Slovenia pripravlja srečanje z letošnjimi slovenskimi dobitniki nagrad IABC Gold Quill
  Vabljeni 5. maja 2010 ob 15. uri v prostore Si.mobila (Šmartinska 134b) v Ljubljani.
  Letos je merila odličnosti, ki jih postavlja IABC, doseglo nekaj več kot 100 prijavljenih komunikacijskih kampanj iz vsega sveta (32 jih je doseglo Award of Excellence in 71 Award of Merit). V IABC Slovenia smo ponosni, da so zahtevano raven dosegle kar štiri kampanje in si prislužile Gold Quill award of Merit. več informacij

  Gradiva srečanja
  Oglejte si fotogalerijo srečanja
 • Okrogla miza o komuniciranju H1N1 - kaj je ostalo od nove gripe?, 27. januar 2010, 15:00
  Lokacija: prostori Microsoft Slovenija, Šmartinska 140 (stolpnica BTC City), Ljubljana

  Slovenska sekcija IABC 27. januarja  v Ljubljani pripravlja okroglo mizo na temo komunikacijskega dogajanja ob izbruhu nove gripe v Sloveniji.

  Na okrogli mizi bodo mnenja soočili Srečko Meolic (piarovec podjetja GlaxoSmithKline), Denis Oštir (novinar, 24ur), prof. dr. Franc Strle (predstojnik klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja, UKC LJ) in moderator Pedja Ašanin Gole.
  Preko videokonferenčne povezave bo z nami Erika Ruiz, ki nam bo predstavila izkušnje komunikatorjev iz Mehike v času, ko je prišlo pri njih do izbruha nove gripe.
  več informacij

  Oglejte si povzetek okrogle mize
  Oglejte si fotogalerijo okrogle mize

2009

 • Oktobrsko srečanje z Glorio Walker, 8. oktober 2009

  Lokacija: Gorenje, Brnčičeva 39, 1000 Ljubljana

  Jesensko IABC srečanje bomo popestrili z obiskom predsedujoče IABC Europe, Middle East & Africa regije, Glorie Walker, ABC. 

  V svojem predavanju bo predstavila strateško načrtovanje - uporaba in predstavitev nekaterih orodij in modelov in aktualnih novih primerov. Predstavila bo tudi aktivnosti IABC v regiji in postopek akreditacije za pridobitev naziva ABC.
  več informacij

  Gradiva srečanja
 • IABC. V SREDINO. San Francisco po San Franciscu, 1. julij 2009
  Letošnje IABC World Conference, ki je potekala junija v San Franciscu, se je udeležilo 6 slovenskih komunikatorjev. Za vse, ki niste bili z nami, pripravljamo srečanje San Francisco po San Franciscu, na katerem bomo predstavili nekaj najbolj zanimivih tem.
  več informacij

  Gradiva srečanja
 • Nagrada EXCEL (Excellence in Communication Leadership)
  »Prepoznajmo slovenske menedžerje, ki odlično komunicirajo in jih prijavimo v tekmo za mednarodno priznanje EXCEL.« Nagrada EXCEL se podeljuje mendežerjem oz. vodjem iz poslovnega sveta, ki v svojih organizacijah spodbujajo učinkovite komunikacijske programe. Namenjena je prepoznavanju vodij v poslovnem svetu, ki spodbujajo učinkovite komunikacijske programe v svojih organizacijah.
  Rok za prijavo nominacij: 9. januar 2009.
  Več informacij

2008

 • Nagrada Gold Quill
  3.12. 2008: delavnica Kako napisati zmagovito prijavo za Gold Quill Award?

  »Slovenski komunikatorji so že velikokrat dokazali, da njihovo znanje in sposobnosti izkazujejo presežke v komuniciranju in so mednarodno konkurenčni. Nagrada Gold Quill je to prestižno mednarodno priznanje slovenskim komunikatorjem že večkrat podala. Dokažimo, da si jo zaslužimo tudi v letu 2009!«
  Letna mednarodna nagrada Gold Quill je najvišje strokovno mednarodno priznanje znotraj poslovnega oz. organizacijskega komuniciranja. Namenjena ni le prepoznavanju odličnosti na področju odnosov z javnostmi, temveč zajema celovito polje v komunikacijah organizacijskega sveta. Zanjo se lahko potegujejo profesionalni komunikatorji, kot tudi strategi, menedžerji in praktiki, komunikatorji v korporativnem, vladnem in nevladnem sektorju, praktiki v agencijah, kreativni konceptualisti in taktiki, posebna kategorija pa je namenjena tudi študentom. Rok za prijavo komunikacijskih primerov: prvi rok: 27. januar 2009, končni rok: 3. februar 2009.
  Več informacij (pdf)

  Oglejte si fotogalerijo srečanja
  Gradiva delavnice
 • IABC CSR konferenca v Bruslju
  12. do 13. novembra 2008 bo v Bruslju v Belgiji potekala IABC CSR (Communicating Social Responsibility) konferenca, ki je brezplačna za člane IABC. Srečanje bo posvečeno najboljšim praksam evropskih voditeljev v komuniciranju družbene odgovornosti in avtentičnim študijam primerov, s katerimi so podjetja poslovala z odgovornostjo do boljšega planeta zemlja, njegovih skupnosti in delovnega okolja svojih zaposlenih.
  Program konference in prijave
 • IABC. V SREDINO. Omizje o podobi Slovenije in slovenskih blagovnih znamk na trgih jugovzhodne Evrope - V sredo, 5. marca 2008 ob 17. uri bo v dvorani M1 Cankarjevega doma v Ljubljani (preddverje, vhod z Erjavčeve) potekalo omizje z zanimivimi gosti.

  Oglejte si fotogalerijo srečanja
 • Odštevanje za prijave komunikacijskih primerov na prestižni Gold Quill! - 5. februar je dan, ko morajo biti primeri odlične komunikacijske prakse pri koordinatorjih, če se želite v v ocenjevanje uvrstiti po znižani kotizaciji. Drugi in obenem skrajni rok, ko morajo prijave za ocenjevanje Gold Quill 2008 prispeti k ocenjevalcem, je 12. februar. Zavihajte rokave in pripravite primere, ki jim bo zaploskala mednarodna žirija! Več informacij na http://www.iabc.com/.
 • Odštevanje do IABC-jeve letne evropske konference EuroComm - 3. in 4. februarja se bo v Barceloni odvila IABC-jeva regijska konferenca, ki jo že 17. organizira IABC za Evropo in Bližnji vzhod. Med predavatelji bo nastopila mag. Nada Serajnik Sraka, ABC, s komunikacijskim primerom iz javnega sektorja in predstavitvijo Vpeljave evra v Slovenijo. Več informacij o konferenci na http://europe.iabc.com/

Dogodki 2006 in 2007

 • V letih 2006 in 2007 so bila organizirana tri srečanja za člane:
  • Aerodrom Ljubljana,
  • Telekom Slovenije ter
  • IABC strateška in akreditacijska delavnica (ABC) z Glorio Walker.
 • Junija 2007 je IABC Slovenija v Ljubljani gostil European Leadership Institute 2007.
 • IABC Slovenija je za organizacijo mednarodnega dogodka s strani udeležencev in evropske uprave IABC EMI prejela številne pohvale.

Spremljajte IABC Slovenia

Facebook Twitter RSS novice