O IABC

IABC (International Association of Business Communicators) je mednarodno združenje poslovnih komunikatorjev, ki je bilo ustanovljeno leta 1970 in danes združuje in izobražuje skoraj 16.000 komunikatorjev v več kot 80-tih državah po vsem svetu. Globalni mreži komunikatorjev, ki delujejo v različnih panogah, omogoča mreženje, osebni razvoj ter širjenje in uporabo najučinkovitejših svetovnih komunikacijskih praks.  

IABC Slovenija

IABC Slovenija deluje kot sekcija PRSS. V letih 1993-2000 je bila zelo aktivna, po nekajletnem premoru je bila ponovno obujena leta 2006. Takratni predsednik dr. Dejan Verčič, FDV in Pristop, je ob izvolitvi dejal: “Namen ustanovitve sekcije PRSS - IABC Slovenija je izboljšanje učinkovitosti organizacij skozi strateško integracijo in doseganje odličnosti v profesionalnem življenju in življenju organizacij. Sekcija PRSS - IABC Slovenija povezuje slovenske poslovne komunikatorje v mrežo, ki navdihuje in vzdržuje najvišje standarde kakovosti in inovativnosti v komunikaciji organizacij.”

V letu 2007/2008 je IABC Slovenija vodila Vita Kernel. Udeležence mednarodnega seminarja European Leadership Institute, ki se junija 2007 odvil v Ljubljani, je nagovorila: »Slovenija je kulturno križišče, na katerem se že stoletja srečujejo slovanski, germanski in romanski svet. Verjamemo v spoštovanje različnih kultur in v dialog, v katerem so pomembni vsi deležniki. Ob osamosvojitvi Slovenije sta strategija in komunikacija ohranila mir, življenja in blagostanje. Strateško razmišljanje in dialog sta v osrčju dejavnosti IABC-ja, zato sta Ljubljana in Slovenija pravo okolje za IABC.«

V letih 2008/2009 in 2009/2010 je IABC Slovenija vodila Jasna Suhadolc, v letu 2010/2011 pa je bila predsednica IABC Slovenija Tamara Valenčič.

V letu 2011/2012 je predsednica IABC Slovenija Barbka Pečar.

 

Odlično komuniciranje med zaposlenim in z zunanjimi javnostmi je ključno za osebni in poslovni uspeh. Pridružite se najboljšim.

Več o IABC
Se nam želite pridružiti?
Preberite si Etični kodeks IABC.

Spremljajte IABC Slovenia

Facebook Twitter RSS novice