Ugodnosti članstva v mednarodnem združenju poslovnih komunikatorjev IABC

Mreženje

Networking ali mreženje z drugimi poslovnimi predstavniki in komunikatorji na mednarodnem in regionalnem nivoju je ena izmed najpomembnejših prednosti IABC članstva. IABC ustvarja priložnosti za sodelovanje s člani po vsem svetu. Člani se tako lahko srečujejo in izmenjujejo izkušnje prek spletnega mesta www.iabc.com ali osebno na različnih dogodkih, kot so npr. mednarodna IABC konferenca, različni strokovni in drugi seminarji.

Dogodki, seminarji in izobraževanja

IABC organizira številne dogodke, seminarje in izobraževanja, ki poleg mreženja nudijo še možnost strokovnega razvoja. Dogodki, kot so mednarodna IABC konferenca, posamezne regionalne konference, različni seminarji in izobraževanja ter več kot 100 srečanj na leto, ki jih IABC organizira na lokalnem nivoju in v sklopu posamezne regije, so za člane IABC dostopni po nižjih cenah.

Dostop do spletnega imenika IABC članov

Spletni IABC imenik članov vsebuje kontaktne podatke članov, do katerih lahko dostopamo glede na različne parametre iskanja, kot so poslovna področja, podjetja ali geografsko območje. Sistem spletnega IABC imenika omogoča tudi zaupno pošiljanje elektronske pošte članom.

MyComm

My Communication (krajše MyComm) je strateško spletno orodje, ki ga lahko upravljajo samo člani IABC. MyComm uporabnikom predstavi šest korakov, ki pripeljejo do razumljivega strateškega komunikacijskega načrta. Hkrati omogoča tudi hitro sodelovanje uporabnikov prek spleta.

Spletno mesto "MemberSpeak"

MemberSpeak je spletno mesto, kjer se srečujejo člani IABC z vsega sveta. V sklopu spletnega mesta lahko trgujete z idejami, povprašate za nasvet, razpravljate o strategijah ter delite informacije s sočlani geografsko in časovno neomejeno.

Communication world magazine

Šestkrat letno prejmejo člani IABC revijo CW Magazine, ki vsebuje izčrpne študijske primere in nasvete komunikatorjev z dolgoletno prakso, intervjuje, analize novih orodij in trendov.

CW Bulletin

CW Bulletin je mesečni elektronski časnik IABC, ki prinaša aktualne teme in razprave, s katerimi se soočamo komunikatorji vsakodnevno.

IABC Buzz

IABC Buzz je spletno orodje, ki omogoča članom IABC spremljanje osebnih in kariernih dosežkov ostalih članov, kot so na primer podatki o stopnji izobrazbe, o poslovnem in kariernem napredovanju, ali celo spremljanje nekaterih osebnih podatkov, kot so na primer poroka, rojstvo otroka, posvojitve in drugo.

IABC Blog

IABC Café Blog soustvarjajo in oblikujejo s številnimi zanimivimi temami člani vodstva IABC. Na http://cafe.x.iabc.com se tako lahko pridružite strokovnim razpravam in poveste svoje mnenje o trenutno vročih temah v komunikacijski stroki in komunikacijskih trendih.

Pomoč pri iskanju zaposlitve

Spletna stran www.iabc.com ponuja članom seznam s številnimi zaposlitvenimi možnostmi v komunikacijskih poklicih vseh stopenj, na regionalnem in na mednarodnem področju. IABC Slovenija v prihodnje načrtuje vzpostavitev baze zaposlitvenih priložnosti na področju komuniciranja tudi v Sloveniji.

Popusti za člane

IABC člani lahko za številne dogodke, izobraževanja, knjige in druge aktivnosti ter orodja, ki jih ponuja IABC, koristijo posebne, članske cene skozi vse leto.

Communication Commons

Communication Commons je IABC spletna skupnost znanja, ki članom omogoča medsebojno izmenjavanje dobrih idej in najboljših praks z različnih področij, kot so interno komuniciranje, upravljanje z blagovnimi znamkami, vrednotenje komunikacijske učinkovitosti in drugih.

Spletna knjižnica

IABC omogoča svojim članom dostop do bogate IABC spletne knjižnice, ki med drugim vsebuje arhiv vseh člankov revije Communication World Magazine (CW), predstavitve z zadnje mednarodne konference in predstavitve z Zlatim peresom nagrajenih komunikacijskih primerov.

Program ABC akreditacija

IABC je vzpostavil poseben akreditacijski program, ki se imenuje ABC AKREDITACIJA (ABC ACCREDITATION) in je priznan po vsem svetu. Članom IABC in ostalim posameznikom, ki se prijavijo na program, omogoča, da njihove profesionalne sposobnosti s področja komuniciranja dobijo tudi uradno veljavo. Naziv ABC je torej akreditacija, ki jo IABC podeli vrhunskim poslovnim komunikatorjem. Postopek obsega strogo vrednotenje pisnih in ustnih testov ter pregled kandidatovega dosedanjega strokovnega dela. Kandidat po uspešno opravljenem preizkusu znanja pridobi naziv ACCREDITATED BUSINESS COMMUNICATOR ali krajše ABC. Več o akreditacijskem postopku ABC na www.iabc.com/abc.

IABCnagrada Zlato pero (Gold Quill Award)

IABC razpisuje več nagrad v različnih kategorijah. Najbolj znano je Zlato pero, mednarodno tekmovanje, ki nudi priložnost za strokovno ovrednotenje komunikacijskih primerov v skladu z visokimi standardi odličnosti IABC-ja. Več o mednarodnem tekmovanju za nagrado Zlato pero si lahko preberete na www.iabc.com/awards/gq.

Spremljajte IABC Slovenia

Facebook Twitter RSS novice